LASTA IN ELOFLEX I BILEN

En av de vanligaste frågorna vi får från våra användare är om vi har några tips på hur man enklast lastar in en Eloflex i bilen. Svaren är lika många som det finns bilmodeller och användare. Här nedan har vi sammanställt de fyra vanligaste tillvägagångssätten baserat på information och tips från våra användare.

LYFTA IN DEN

Det allra vanligaste sättet att lasta in en Eloflex är så klart att fälla ihop och sedan lyfta in den i bilen. De flesta användarna kommer på sin egen teknik, dels beroende på bilmodellen och bagageluckans höjd, och dels beroende på den egna styrkan. Nedan presenterar vi två varianter som många använder sig av, och som ger minimal påverkan på ryggen tack vare att man använder benen i lyftet.

Variant 1.
Bäst och bekvämast om man är normallång. Man får bra grepp om framhjulsrören och använder den mjuka delen av stolen mot kroppen.

Variant 2.
Lägre grepp för den som är kortare. På detta sätt kan du utnyttja hjulen och rulla in stolen i bagaget när du lyft upp den till kofångarens höjd. Glöm inte att frikoppla motorerna innan du lyfter.

HÄVA IN DEN

Det kanske bästa sättet att lasta in en Eloflex är att utnyttja hävstångseffekten. På så sätt behöver du inte lyfta mer än en tredjedel av Eloflexens vikt. Denna teknik kräver dock att du har en kombibil och att bagageluckans kant inte är högre än 55 cm. Tekniken bygger också på att du utnyttjar tippskydden vid lastning.

MED HJÄLP AV RAMP

En ramp av något slag är ett bra hjälpmedel för att lasta in en Eloflex i bilen. Det här sättet är extra effektivt för dig som inte orkar lyfta tungt. Du kan till och med köra upp din Eloflex för rampen i hopfällt läge med hjälp av stolens motorer. Det finns många olika typer av ramper; långa, korta, breda och smala… Eloflex säljer två olika modeller och du finner dem under tillbehör. På bilden presenterar vi en lösning som en av våra användare skickat till oss och som fungerar mycket bra för dem.

MED HJÄLP AV KRAN

En smidig, men lite dyrare lösning är att installera en kran i bilens bagageutrymme och med hjälp av den lyfta in din Eloflex i bilen. Det här är bästa lösningen för dig som sitter i rullstol och som vill kunna ta med din Eloflex i bilen på egen hand. Det finns en uppsjö olika lösningar och modeller på marknaden men med tanke på Eloflexens låga vikt räcker det ofta med en ganska enkel kran. Vi föreslår att du vänder dig till ditt närmaste bilanpassningsföretag för mer information.

Slideshow Items

  • Optimera din laddning

    Hur laddar du din Eloflex på bästa sätt? Här får du information som ökar livslängden på dina batterier samtidigt som du förbättrar räckvidden.

  • Ta med Eloflex på flyget

    Eloflex elrullstolar uppfyller IATA:s alla krav för få tas med på flyget. Här finner du information, tips och dokument inför din flygresa.

  • Underhåll din Eloflex

    Du behöver inte lämna in din Eloflex på service men ett bra sätt att öka livslängden på din elrullstol är att du underhåller den enligt våra tips och instruktioner.