Reflexer och lampor till Eloflex

Nu har det blivit mörkt om kvällarna och det är dags att kontrollera att du syns ordentligt i mörkret. Med varje Eloflex medföljer en reflex att fästa baktill på elrullstolen. Vi rekommenderar dock att du kompletterar med fler reflexer och även cykellampor om du rör dig i närheten av bilvägar med din Eloflex. Flera av våra användare har köpt clip-on-reflexer som de satt fast i stålramen. Lampor köps med fördel i butiker för cykeltillbehör eller liknande. Det finns även lampor som är anpassade för att fästa på barnvagnar, dessa brukar vara riktigt bra till rullstolar också. Tänk på att fästa lamporna så att ljuset riktas snett nedåt för att inte blända bilförare.

Med reflexer syns du på redan 120 meters avstånd, men utan reflexer syns du först när du är 20–30 meter från bilens strålkastare. Med de flesta cykellampor syns du på minst 300 meters avstånd.

Tänk även på att reflexer är en färskvara. Kontrollera att de fungerar som de ska varje säsong och köp nya om det behövs. För att kontrollera reflexen kan du hänga upp den gamla reflexen bredvid en ny reflex i ett mörkt rum och sedan lysa på dem med ficklampa. Om den gamla reflexen syns sämre än den nya är det dags att byta ut den.

Lycka till och kör försiktigt i höst och vinter!

Har du bilder på hur du har löst det med reflexer och lampor? Skicka gärna in bilderna till oss så kan vi tipsa fler användare. Mejla till info@eloflex.se.