Dags att pumpa däcken

Våren är här och det innebär också att det är dags att fylla på luft i bakdäcken på din Eloflex. Vi rekommenderar ett lufttryck på 2,5 kg för att ge dig den bästa körupplevelsen. När däcken har ett korrekt lufttryck drar motorerna dessutom mindre ström och du får en längre körsträcka. 

Vi rekommenderar att kontrollera lyfttrycket i däcken ungefär var tredje månad. Däcken har en likadan ventil som den på ett bildäck. Det är därför smidigt att kolla lufttrycket i däcken och fylla på vid behov samtidigt som du tankar bilen, med Eloflexen kvar i bagageluckan. Du kan även be en cykelverkstad om hjälp. Vill du kunna pumpa däcken hemma kan du med fördel köpa en cykelpump som även har ”bilventil” eller en kompressor från till exempel Jula

Det går också att köpa till punkteringsfria bakdäck till din Eloflex. De punkteringsfria däcken är ett geldäck med solid kärna som gör att däcket blir punkteringsfria och även underhållsfria. De har lika bra köregenskaper som de klassiska luftfyllda däcken med bra grepp och stötdämpning. Läs mer om de punkteringsfria däcken här!