Slideshow Items

 • hero

  MER ÄN BARA ELRULLSTOLAR

  Vi vill ge våra användare frihet och självständighet, en möjlighet till ett oberoende liv fyllt av glädje. Ett aktivt liv på lika villkor.

  Se alla produkter

VI KAN RULLSTOLAR

Historien om Eloflex är en berättelse om personer som själva lever med rullstol och som ville förändra förutsättningarna för ett aktivt och smidigt liv. Grundarna saknade en lätt och kraftfull elrullstol som enkelt kunde tas med både i vardagen och på resor. Resultatet blev en serie av hopfällbara elrullstolar, utformade för att vara bekväma, praktiska och pålitliga. För att alla har rätt till sin egen självständighet. 

Eloflex har på kort tid blivit en betydande aktör inom hjälpmedelssektorn. Våra elrullstolar är efterfrågade och beroende på marknad så förskrivs de med olika upplägg via stat och kommun men säljs även direkt till slutanvändare via vårt nätverk av återförsäljare. 

Eloflex är marknadsledande inom segmentet hopfällbara elrullstolar och finns nu i 15 länder i Europa. Sedan 2019 är Eloflex en stolt medlem av Teqnion-familjen, en svensk industrihandelskoncern med en stark tradition av innovation och service.

EN IDÉ BASERAD PÅ ERFARENHET

En hopfällbar elrullstol med enastående framkomlighet, imponerande räckvidd och som enkelt kan lastas i en vanlig personbil eller tas med på flygresan kan låta som en självklarhet idag. Men när vi grundade Eloflex 2015 var det en helt annan verklighet. Då var alternativet för den som hade svårt att gå fortfarande manuell rullstol eller tunga traditionella elrullstolar som vägde flera hundra kilo.

Som rullstolsanvändare hade vi själva upplevt de problem och utmaningar som livet med en traditionell elrullstol innebar. Vi bestämde oss för att ta saken i egna händer och påbörjade en resa mot smarta materialval, lättviktsdesign, överlägsen sittkomfort och inte minst en hopfällbar struktur.

Resultatet? Den moderna elrullstolen vi nu kallar Eloflex, även känd som originalet, som har förändrat livet för många och fortsätter att göra det.

KVALITET I ALLT VI GÖR 

I produktutvecklingen och i samtalen med våra användare har vi så klart stor nytta av att vi själva använder Eloflex produkter varje dag. Det ger oss en djup förståelse för vad som verkligen betyder något för personer som förlitar sig på rullstolar. Den insikten är vår kompass när vi formar vårt sortiment.

När du väljer en elrullstol från Eloflex kan du känna dig trygg med  att du investerar i bästa tänkbara kvalitet och service. Vi förstår vikten av att kunna lita på sitt hjälpmedel. Därför arbetar vi oavbrutet för att erbjuda våra användare en elrullstol som uppfyller deras specifika behov. Eloflex gör livet enklare, samtidigt som vi aldrig kompromissar när det gäller säkerhet och kvalitet.

FRIHET ÅT ALLA!

Vår ledstjärna är ”frihet åt alla” och vår vision är att fler människor ska få ett självständigt liv tack vare Eloflex. Detta återspeglas i vårt breda modellprogram. Där andra enbart har en standardmodell, presenterar vi stolt långt många  fler varianter som är anpassade för olika användare med olika förutsättningar och behov.

Eloflex är ett ungt företag som drivs och utvecklas av engagerade medarbetare med stort driv. Vårt mål är att förenkla livet för den som har svårt att gå. Genom våra hopfällbara elrullstolar ger vi friheten tillbaka till våra användare, vilket gör att de kan leva ett aktivt liv igen. Ökad självständighet är nyckeln till ökad livsglädje. Eloflex är mer än en produkt, det är en verklig förändring i människors liv.

Läs mer

GARANTI

Vår omfattande erfarenhet inom rullstolstillverkning ger oss en betydande fördel i utvecklingen av våra elrullstolar. Vi besitter djupgående kunskap om köregenskaper, sittkomfort, materialval och tillverkningsmetoder, som vi har samlat under årens lopp både som tillverkare och användare. All denna värdefulla kunskap överför vi till våra Eloflex-modeller.

Vi är stolta över kvaliteten på våra produkter och erbjuder garantier på alla våra elrullstolar och tillbehör. Garantin täcker eventuella produktionsfel som kan uppstå. Det är dock viktigt att notera att garantin inte omfattar skador som orsakats av felaktig skötsel, oaktsamhet, felaktig användning eller skador som inte beror på material- eller tillverkningsfel.

Läs mer

SERVICE

Vi strävar efter högsta kvalitet och noggrannhet i varje detalj av våra produkter, med målet att de ska hålla länge. Även om vi arbetar för att skapa pålitliga elrullstolar som klarar av intensiv användning under långa dagar, kan vissa komponenter utsättas för slitage över tid.

Därför inkluderar vi alltid garantiservice till alla köp av en Eloflex. Det är en del av vårt åtagande att säkerställa att din elrullstol fortsätter att prestera på toppnivå. Om du behöver service eller reservdelar är du välkommen att kontakta den butik där du köpte din rullstol.

Tillsammans ser vi till att din stol fortsätter att vara en pålitlig följeslagare i ditt aktiva liv.

Läs mer

TIPS OCH TRICKS

Ta en stund att utforska våra grymma tips och tricks! Lär dig mer om din Eloflex och allt från hur du kan ta hand om dina batterier och sköter om stolen till vad du behöver veta för att ta med den på flyget och hur du ser till att du syns i trafiken när höstmörkret faller.

Du hittar även våra vanligaste frågor här.

Slideshow Items

 • Optimera din laddning

  Hur laddar du din Eloflex på bästa sätt? Här får du information som ökar livslängden på dina batterier samtidigt som du förbättrar räckvidden.

 • Ta med Eloflex på flyget

  Eloflex elrullstolar uppfyller IATA:s alla krav för få tas med på flyget. Här finner du information, tips och dokument inför din flygresa.

 • Lasta in Eloflex i bilen

  En av de vanligaste frågorna vi får från våra användare är om vi har några tips på hur man enklast lastar in en Eloflex i bilen. Här nedan har vi sammanställt de vanligaste tillvägagångssätten.

 • Underhåll din Eloflex

  Du behöver inte lämna in din Eloflex på service men ett bra sätt att öka livslängden på din elrullstol är att du underhåller den enligt våra tips och instruktioner.

FINANSIERING 

I vissa fall kan privatpersoner få ekonomiskt stöd eller en förskrivning från sin sjukvårdsregion för att skaffa en eldriven rullstol. Vanligtvis är det en arbetsterapeut som bedömer rätten att erhålla en eldriven rullstol genom sjukvårdsregionen. Denna utvärdering är kopplad till de specifika "behov" som identifierats och tar ofta hänsyn till eventuella tidigare hjälpmedel som erhållits.

Om en arbetsterapeut inte rekommenderar en eldriven rullstol finns det andra alternativ. Det kan vara att köpa en på egen hand, få finansiellt stöd genom delbetalningsplaner som erbjuds av vissa återförsäljare eller söka hjälp från olika fonder som arbetar för att förbättra livskvaliteten för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

MILJÖANSVAR

På Eloflex är vi engagerade i både miljön och ditt välmående. Våra elektriska rullstolar är inte bara praktiska och användarvänliga, de är också utformade med ett starkt miljömedvetande.

Vi är stolta över att inneha certifikat som visar vårt åtagande för ansvarsfull hantering i alla våra led. Tillsammans vill vi värna om vår gemensamma värld du göra din dagliga resa grönare och mer miljövänlig. 

Läs mer

VANLIGA FRÅGOR

 • För oss på Eloflex är det viktigt att vi gör allt vi kan för en bättre miljö och för att vi och våra produkter skall göra ett så litet avtryck som möjligt. Vi verkar för en hållbar utveckling genom att ta hänsyn till både människa och miljö. Därför är Eloflex bland annat El-Kretsen-certifierad.

  Certifikatet visar att vi tar ansvar för produkterna även efter förbrukning. Du som köpt och som använder en hopfällbar elrullstol från Eloflex kan känna dig trygg med att produkten återvinns på bästa sätt och alla råvaror tas om hand och återförs in i kretsloppet.

  El-Kretsen är ett nationellt godkänt insamlingssystem som genom ett samarbete med landets samtliga 290 kommuner, ett 20-tal transportörer och cirka 30 återvinningsanläggningar har kontroll över hela återvinningskedjan. Eftersom El-Kretsen är ett nationellt godkänt insamlingssystem kan man garantera att elavfallet hanteras på ett miljömässigt och effektivt sätt.

  Oavsett om du är konsument eller en av Eloflex återförsäljare så gör El-Kretsen det lätt för dig att lämna in och återvinna såväl batterier som hela elrullstolen på närmaste återvinningsstation.

  Du kan läsa mer om El-Kretsen på deras hemsida dit du kommer genom att klicka på www.el-kretsen.se

 • Du skall ha 2,5 kg lufttryck i bakdäcken på din Eloflex. Rätt lufttryck ger bättre köregenskaper och längre körsträcka på varje laddning. Vi rekommenderar att du pumpar din Eloflex fyra gånger om året.

 • Du finner våra elrullstolar i välsorterade hjälpmedelsbutiker. Klicka här för att kontaktuppgifter till din närmaste återförsäljare.

 • Det är viktigt att du försäkrar din Eloflex. Kontakta ditt försäkringsbolag för att undersöka möjligheterna att komplettera din hemförsäkring eller teckna en separat försäkring för din elrullstol. Olika försäkringsbolag har olika erbjudanden till sina kunder och vi rekommenderar alltid våra användare att vända sig till sitt försäkringsbolag för att höra vad det finns för möjligheter. Fakturan/kvittot från din återförsäljare kan du använda som värdebevis. Stolen är märkt med serienummer. Det står på en klisterlapp på stolen och börjar på EL16...

Läs fler frågor