Med Eloflex på Börsen

I går, torsdagen den 4 april började ett nytt kapitel i Eloflex historia när man genom sin ägare Teqnion blev en del av Nasdaq First North. Det var Christer Udd från Eloflex som tillsammans med Teqnions VD Johan Steene som ringde i den berömda klockan och öppnade Stockholmsbörsen för handel.

Sedan hösten 2018 ingår Eloflex i företagsgruppen och Industrihandelskoncernen Teqnion som består av tio dotterbolag. Inför Teqnions notering på Nasdaq First North gjordes en nyemission på 80 miljoner kronor som kraftigt övertecknades. Teckningen uppgick till hela 515 procent.

”Jag är jätteglad över att så många vill vara med och äga aktier i Teqnion. Nu ska vi gneta vidare mot nya höjder! Fullt fokus. Framåt, uppåt!”, skriver Johan Steene, vd för Teqnion i ett pressmeddelande.

Strax innan klockan 10 på torsdagen stod aktien i 37,7 kronor, en uppgång på 45 procent jämfört med teckningskursen, vilket ger bolaget ett börsvärde på drygt 600 Mkr.

Teqnion är en industrikoncern med samma filosofi som exempelvis Lifco, Indutrade och Lagercrantz, det vill säga förvärv av mindre bolag inom en rad olika marknadsnischer. En av ankarinvesterarna är Sven Hagströmers investeringsbolag Creades. Investeringsbolaget Vixar är sedan tidigare huvudägare i bolaget.

Läs mer på Teqnions hemsida genom att klicka här.