Lätt att lasta i egen bil!
Eloflex elrullstolar finns i fyra olika utföranden. Priserna sträcker sig från 29 990 kr till 32 990 kr inkl moms
Pris – vad kostar en Eloflex?
Många hör av sig och frågar vad en elrullstol kostar. Priset på en traditionell elrullstol kan ofta sluta på mellan 100 000 och 200 000 kronor. Alldeles för dyrt om du frågar oss.
På Eloflex har vi ambitionen att utveckla och producera elrullstolar för alla, oavsett ekonomiska förutsättningar. Därför kostar våra modeller bara en femtedel av en traditionell elektrisk rullstol. En Eloflex kostar från 29 990 kr inkl moms.
Eloflex X
Eloflex modell X är vårt senaste tillskott i Eloflexfamiljen. En helt ny modell speciellt framtagen för våra äldre användare. Kryssram, körhandtag, uppfällbara fotplattor samt justerbart ryggstöd och armstöd.
Eloflex F
Eloflex F, som är en utveckling av vår populäraste modell, är valet för våra aktiva användare som gillar att vara ute i friska luften, som kör på ojämnt underlag (grus, gräs, kullersten o.s.v.) och som färdas ute på vintern.
Eloflex P
Eloflex P har en elektrisk tiltfunktion på sitsen som underlättar i och urstigning. Den unika uppresningsfunktionen hjälper den med svaga ben att ställa sig upp. Stolen klarar hela 160 kg brukarvikt.
Eloflex L
Eloflex L är originalet som med 52 cm sitthöjd passar de allra flesta. Integrerade tippskydd, dubbla batterier, liten vändradie och kompakt utformning gör L till ett lika smidigt alternativ inne som ute.
Eloflex H
Eloflex modell H är vår kraftigaste modell, speciellt framtagen för våra tyngre och längre användare. En rymlig stol med fantastiska köregenskaper som klarar upp till 200 kg brukare.
Eloflex W
Modell W är något helt nytt och unikt, en ny typ av intuitiv vårdarstyrning som innebär att elrullstolen följer minsta rörelse från den som går bakom och kör stolen. Sann ingenjörskonst och ren magi.
Vill du köpa eller provköra en Eloflex?
Fyll i formuläret nedan så får du adress och telefonnummer till din närmaste återförsäljare.
Förskrivning av Eloflex
Förskrivning av Eloflex
I vissa fall kan man få hjälp av sin kommun eller sitt landsting för förskrivning av en elrullstol. Skillnaderna är dock stora beroende på vart i landet man bor.
Det är i första hand arbetsterapeuten som avgör om man kan få en elrullstol från landstinget. Beslutet är kopplat till vilka ”behov” man har och dels beroende på vilka hjälpmedel man fått innan. Har man till exempel redan fått en elrullstol eller en elscooter kan det vara svårt att få en Eloflex.
Processen börjar alltid med ett samtal med din läkare som i sin tur ger en remiss till arbetsterapeut (eller ibland till sjukgymnast). Arbetsterapeuten förskriver sedan en elrullstol som skall utprovas hos landstingets hjälpmedelscentral. Vill man ha en specifik modell så som en hopfällbar elrullstol från Eloflex finns det lite olika vägar att gå beroende på vart man bor.
Fritt Val i Region Stockholm
Från den 1 januari 2020 omfattas hopfällbara elrullstolar av Fritt Val i Stockholms län. Det betyder att samtliga fem modeller från Eloflex nu kan förskrivas med hjälp av en Fritt Val-rekvisition.
Med Fritt Val får du möjlighet att välja det hjälpmedel du själv vill ha och anser dig behöva (vilket i vissa fall innebär något annat hjälpmedel än de som finns i det upphandlade utbudet).
Fritt val innebär att du får en så kallad rekvisition på en viss summa pengar. För hopfällbara elrullstolar är den summan 31 680 kr. Med den summan kan du sedan själv köpa ett hjälpmedel genom att ta med rekvisitionen till en hjälpmedelsbutik där du väljer hjälpmedel ur butikens sortiment.
Du äger hjälpmedlet själv när du köper det genom Fritt Val. Du kan välja ett hjälpmedel som är dyrare än beloppet på rekvisitionen. Kostar det mer än rekvisitionen betalar du mellanskillnaden själv direkt i butiken. Här kan du läsa mer om Fritt Val av hjälpmedel.
Förskrivning i Stockholms län
Tillhör du Stockholms län kan du också sedan den 1 november 2017 få en Eloflex förskriven. Eloflex är upphandlad och ingår i det ordinarie sortimentet på Hjälpmedelscentralen Sodexo i Sundbyberg i norra Stockholm. Hit kan alla som bor i norra delen av Stockholms län vända sig för en utprovning tillsammans med sin förskrivare (arbetsterapeut/sjukgymnast). Mer information om Sodexos Hjälpmedelscentral finner du genom att klicka här.
Enstaka ärende för rullstol
I ett antal av Sveriges län, samt på Hjälpmedel Syd (södra Stockholm) kan man få hjälp med en specifik elrullstol via ett så kallat ”enstaka ärende”. Detta är att föredra eftersom Eloflex ibland inte finns i det ordinarie sortimentet hos hjälpmedelscentralen.
För att få en produkt via enstaka ärende som inte ingår i det ordinarie sortimentet krävs en motivation. Det kan till exempel röra sig om att man inte får plats med en stor traditionell elrullstol i sin lägenhet, att man har smala dörrar som man måste kunna passera, en liten hiss eller att man vill kunna ta med sin elrullstol i bilen.
Förskrivning i Region Skåne (Malmö)
Vi har ännu inget avtal med Region Skåne men det finns ändå en möjligheten till förskrivning utanför sortimentet som beskrivs så här av Hjälpmedel Skåne:
Det upphandlade sortimentet ska täcka behovet av hjälpmedel för de allra flesta. Om särskilda skäl föreligger, som medför att det upphandlade sortimentet inte uppfyller ett behov som finns hos patienten, finns möjlighet att förskriva annan produkt. För förfrågan om att få förskriva utanför sortiment, fyll i dokument och maila in till sortimenthjm.hoh@skane.se
Här kan du ladda ner dokumentet Förfrågan om förskrivning utanför sortiment.
Förskrivaren (din arbetsterapeut) måste alltså kunna motivera varför en brukare inte kan använda ett hjälpmedel från det ordinarie sortimentet utan istället måste ha ett hjälpmedel som finns utanför sortimentet. Det skulle till exempel kunna vara att hissen i huset där brukaren bor är så liten så att endast en Eloflex får plats eller att lägenheten eller dess toalett är så liten att en vanlig elrullstol inte kommer in.
Köpa elrullstol själv
Om arbetsterapeuten inte beviljar en elrullstol av någon anledning kvarstår möjligheten att köpa en själv. Det vanligaste är att man vänder sig till en hjälpmedelsbutik i regionen där man bor. Här finner du namn och adress till Eloflex 28 återförsäljare. Man kan också kontakta Eloflex direkt om det inte finns någon återförsäljare i regionen där man bor.
Söka fonder för köp av hjälpmedel
Ibland kan man behöva lite hjälp rent ekonomiskt för att kunna köpa det hjälpmedel eller den elrullstol man önskar och har behov av. Vissa hjälpmedelsbutiker erbjuder avbetalningar. Men ett kanske ännu bättre alternativ (om man inte har bråttom) är att ansöka om ekonomiskt stöd från någon av alla de fonder som finns för att hjälpa funktionshindrade till ett bättre liv. Du finner en sammanställning av de vanligaste fonderna nedan:
Läs mer: Att söka fonder för hjälpmedel.
Läs mer om Eloflex
Klicka på någon av länkarna nedan för att lära dig mer om Eloflex
och vad som gör våra nya elrullstolar så unika.
Klicka på någon av länkarna nedan för att lära dig mer om Eloflex och vad som gör våra nya elrullstolar så unika.
Resa med elrullstol
Eloflex är Sveriges smartaste resesällskap. Flyggodkända batterier, kompakt och smidigt utförande samt låg vikt och hopfällbar på 5 sekunder gör den enkel att ta med oavsett resmål.
Elrullstol i egen bil
Eloflex är en smart elrullstol som du fäller ihop med ett enkelt handgrepp på några sekunder. Den låga vikten gör den lätt att lasta in i din egen bil. Nu slipper du vara beroende av Färdtjänst.
Hopfällbar elrullstol
En vikbar elrullstol förändra allt. Nu kan du fälla ihop den och ta med i din egen bil och på resan. Nu kan du förvara den i garderoben, åka vanlig taxi, boka flyg och tåg. Äntligen en smart elrullstol.