5 år med Eloflex

Tiden går fort när man har kul. Och vad kan vara roligare än att hjälpa människor att få ett bättre liv? För fem år sedan startade vi Eloflex med ambitionen att ge personer som har svårt att gå friheten tillbaka. Vi ville göra det genom att utveckla produkter som fungerar i vardagen. Praktiska elrullstolar som tillåter användaren att fortsätta leva ett aktivt liv med promenader, resor och möjlighet att använda egen bil.

Nu fem år senare erbjuder vi våra hopfällbara elrullstolar i över 400 butiker i 12 länder runt om i Europa. Dessutom förskriver allt fler landsting, regioner, kommuner och myndigheter Eloflex elrullstolar till sina invånare som en del i rehabilitering och äldrevård, något som vi är extra stolta över. Under åren har vi gjort livet lite enklare för tiotusentals människor.

Glädjen över att kunna hjälpa så många medmänniskor är obeskrivlig, säger Christer Udd, en av Eloflex grundare. Den största drivkraften har tveklöst varit de tusentals positiva brev, mejl, filmer och inlägg på sociala medier från olika Eloflexanvändare som beskriver hur vi påverkat deras liv.

Totalt har vi under perioden lanserat åtta olika modeller, en intuitiv vårdarstyrning och ett antal praktiska tillbehör. Vi har varit på mässor runt om i Europa, träffat återförsäljare, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, hjälpmedelskonsulenter och inte minst massor av användare. Och överallt har vi och våra produkter fått ett härligt och positivt mottagande.

Vi lovar att fortsätta utveckla praktiska hjälpmedel i syfte att ge människor som har svårt att gå ett med självständigt och oberoende liv med ökad frihet som följd, säger Anna-Karin Karlsson, VD på Eloflex. Vår förhoppning är att alla landsting i Sverige skall erbjuda Eloflex till behövande, samtidigt som vi fortsätter göra våra produkter tillgängliga på fler marknader i Europa.

Låt oss till slut tacka alla de användare som hört av sig med tips, idéer och beröm och som därmed bidrar till att utveckla våra produkter. Och det här är bara början. Vi kommer fortsätta jobba för en bättre vardag. Frihet och självständighet borde vara en rättighet för alla.