Punkteringsfria bakdäck till Eloflex

Många användare har efterlyst punkteringsfria bakdäck till sin elrullstol från Eloflex. Därför lanserar vi nu ett geldäck med solid kärna som är underhålls- och punkteringsfritt..

Sedan tidigare erbjuder vi gelhjul som ersätter de ordinarie framhjulen och denna lösning har blivit mycket populär. Nu tar vi nästa steg och börjar sälja 12-tums bakdäck som är solida och punkteringsfria. De nya däcken är gelfyllda för överlägsna köregenskaper och bästa grepp, och prestandan motsvarar ett luftfyllt bakdäck med rätt lufttryck.

Fördelen med det nya däcket är att man inte riskerar att få punktering (extra tryggt när man är på resa) och man slipper dessutom pumpa hjulen med jämna mellanrum.

Det är enkelt att byta från originaldäcken till de punkteringsfria geldäcken. Man lossar bara fälgen från rullstolen med fyra skruvar. Därefter vänder man på hjulet och lossar skruvarna på insidan av fälgen. Man ”klyver” därefter fälgen i två delar, tar bort det gamla däcket och innerslangen och ersätter det med det nya massiva däcket. Därefter skruvar man ihop fälgen och sedan är det bara att montera tillbaka hjulet på rullstolen.

De nya gelfylda bakdäcken finns i både svart och grå färg.