Tips inför flygresan

Äntligen sommar! Vilka äventyr planerar du med din Eloflex under semestern? Om du ska ut och flyga kommer här några tips.

Eloflex elrullstolar och elskotrar är flyggodkända enligt de internationella riktlinjerna från IATA. Tack vare detta har Eloflexanvändare kunnat ta med sin elrullstol till destinationer över hela världen. Svårigheter att gå ska inte kunna stoppa dig från att uppleva nya platser! När du bokar din resa är det viktigt att du anger till flygbolaget att du vill ta med en elektrisk rullstol.

Här kommer några tips till dig som vill ut och flyga med Eloflex:

  1. Kontakta flygbolaget innan du bokar biljetter och få bekräftat att de följer IATAs riktlinjer och att du kan ta med din Eloflex.
  2. Läs våra detaljerade instruktioner samt skriv ut dokumenten om din rullstol och om regelverken, ta med dessa till flygplatsen. Du hittar info och dokument här: Flygdokument till Eloflex
  3. Väl på flygplatsen: ta loss batterierna innan incheckning och täck för kontakterna på respektive batteri (till exempel med silvertejp) för att skydda batterierna från kortslutning. Förvara dem sedan i plastpåsar och ta med dem i kabinen som handbagage.
  4. På flygplatsen får du assistansservice och en manuell rullstol. Elrullstolen checkas in som specialbagage.

Lycka till på resan! Vi på Eloflex önskar er en fantastisk sommar!