Så fungerar Eloflex i snö

Vi får många frågor om hur Eloflex är att köra vintertid. Vi kan berätta att den går att använda året runt – även i snö.

Eloflex grundades i syfte att få fram en kompakt, kraftfull och mångsidig elrullstol som fungerar i alla vardagssituationer och även kan tas med i egen bil och på resor. Det var viktigt att den skulle kunna ta sig fram på olika underlag för att ge användaren en ökad frihet året runt.

Eftersom Eloflex använder sig av litiumbatterier klarar elrullstolen av temperaturer ner till minus 20 grader utan större påverkan på batterieffekten. Du kan även ladda batterierna till din Eloflex i ner till minus 10 grader. Detta kan jämföras med traditionella batterier som oftast används i vanliga elrullstolar och promenadskotrar där effekten och körsträckan börjar påverkas redan vid nollgradigt.

Vad gäller framkomligheten gäller samma principer som för alla andra elfordon och rullstolar. Plogade trottoarer eller hårt packad snö fungerar utmärkt, liksom grusade körbanor. Lössnö eller nysnö däremot kan göra det svårt att svänga eller hålla riktningen när man kör rakt fram, och det gäller alla elrullstolar, inte bara Eloflex. Detsamma gäller att du bör vara extra försiktig på hala underlag.

Vi har fått flera berättelser under åren från användare som är nöjda med hur deras Eloflex klarar av allt från snö till gräsmattor, motionsspår och skogsstigar. Vi hade till och med en användare som hörde av sig och berättade att han var funktionär på en skidskyttetävling i Östersund sittandes i sin Eloflex.

Om du vill vinterförvara din Eloflex rekommenderar vi att den står på en torr och skyddad plats. Ska du köra mycket i snö eller i mer kuperad terräng rekommenderar vi våra modeller med de större bakhjulen (dvs alla förutom modell L).