elfordonspremie-eloflex-nyhet

Dags att ansöka om Elfordonspremie

Naturvårdsverket meddelar:

OBS: Pengarna för bidrag till elfordon är nu slut.
Har du köpt ett bidragsberättigande elfordon så kan du fortfarande lämna in din ansökan. Naturvårdsverket kan dock varken behandla den eller betala ut några pengar innan Naturvårdsverket fått ny budget för 2019. Om det i 2019 års budget inte anslås pengar till bidrag för elfordon, kommer du att få ett avslagsbeslut om detta.

Elfordonspremien är ett bidrag för elektrisk rullstol, elcykel, elmoped och elmotorcykel som delas ut av Naturvårdsverket på uppdrag av regeringen. Premien betalas ut till privatpersoner som vill köpa ett elfordon och syftet är att det ska hjälpa fler att byta bilen mot miljövänligare transportmedel och därmed bidra till minskade utsläpp, mindre trängsel och mindre buller.

Vi på Eloflex har sammanställt all information som du behöver känna till om du ska ansöka om bidrag efter att ha köpt din elrullstol. Eloflex elrullstolar omfattas av regeringens elfordonspremie som utbetalas av Naturvårdsverket till den som köpt en ny elrullstol. Premien gäller också för inköp av andra elfordon så som elcykel, elmoped och elmotorcykel. För att komma till sidan klickar du på knappen nedan.

Hur mycket bidrag kan jag få?

Du får tillbaka 25% av fordonets inköpspris eller maximalt 10 000 kr. Om inköpspris räknas det pris du betalt för din elrullstol inkl moms. Eftersom alla elrullstolar från Eloflex kostar under 40 000 kr är det 25% bidrag som gäller. Nedan finner du den exakta premien per modell:

Om du köpt en Eloflex L-Plus för 32 990 kr får du ett bidrag på 8247 kr
Om du köpt en Eloflex L för 29 990 kr får du ett bidrag på 7497 kr
Om du köpt en Eloflex M-Plus för 32 990 kr får du ett bidrag på 8247 kr

Läs mer och skicka in din ansökan

Alla som köpt en Eloflex efter den 20 september 2017 har rätt till elfordonspremie och det är datum för själva köpet som räknas. Det är enkelt att ansöka om elfordonsbidrag. Bästa sättet är att göra det elektroniskt direkt på Naturvårdsverkets hemsida. Du bekräftar då din ansökan genom att logga in med ditt BankID.

I ansökan ska du skicka in en kopia av kvittot på ditt fordonsköp. Fordonets ramnummer ska framgå av kvittot, eller av annan handling från din återförsäljare, till exempel ett garantibevis. I ansökningsformuläret ska du fylla i märke och modell på ditt elfordon. Du skall också ange dina personuppgifter och dina bankuppgifter dit du vill ha bidraget utbetalt.

Ansökan ska skickas till Naturvårdsverket inom sex månader efter köpet. För fordon som köptes under 2017 ska ansökan skickas in innan 1 augusti 2018. Du ansöker om elfordonspremie här