specialanpassning och individanpassning av eloflex elrullstolar

SPECIALANPASSA DIN ELOFLEX

Ibland får vi frågor från våra användare kring möjligheterna att individanpassa Eloflex elrullstolar. Det rör sig ofta om specialbehov på individuell nivå och önskemål om att kunna anpassa sin Eloflex efter specifika krav. 

Vi vill därför informera om företaget Bil & Marintextil i Linköping som har specialiserat sig på att bygga om och specialanpassa Eloflex hopfällbara elrullstolar. Med egen verkstad och skrädderi är det få saker som inte är möjliga att göra med din Eloflex hos specialistföretaget.

Nedan finner du några exempel på förändringar och anpassningar som gjorts utifrån kundernas önskemål. Kontakta Johan Knutsson på Linköpings Bil & Marintextil om du vill diskutera dina egna önskemål. Du når honom på 013-16 16 90 eller 070-550 70 15. Du kan också besöka deras hemsida genom att klicka här.

anpassning elektriskt lås eloflex

Elektriskt lås

Med den här anpassningen får du ett elektriskt lås på din Eloflex. Elrullstolen kan inte användas utan din ”nyckel”. Perfekt för dig som ibland lämnar din elrullstol obevakad.

benstöd eloflex elrullstol

Benstöd

Med ett eller två benstöd hålls dina ben på plats och du får en perfekt och bekväm sittställning. Bra för dig med svaga ben och som har svårt att hålla benen på plats. Bra också för dig med långa ben och som har problem med att benen ”faller ut”.

breddningskit anpassning eloflex elrullstol

Breddningskit

Med den här anpassningen kan du göra din Eloflex bredare. Specialgjorda förlängningshylsor flyttar ut armstöden i sidled och din elrullstol blir därmed mer rymlig. Bra för dig som är lite bredare om höfterna och som behöver extra mycket plats att sitta på.

böjd ryggbåge anpassning eloflex elrullstol

Böjd ryggbåge

Ibland kan den övre ryggbågen på ryggstödet upplevas som besvärlig när den tar i ryggen. Därför har den här anpassningen tagits fram där ryggbågen böjts bakåt för att den skall komma längre ifrån ryggen på den som sitter i.

modifierad fotplatta eloflex elrullstol

Större fotplatta

Här ett exempel på modifierad fotplatta. Den här gången har fotplattan gjorts betydligt större. Andra gånger har fotplattan förlängts för att man skall kunna sitta med rakare ben. Du kan diskutera direkt med Bil & Marintextil om vilken lösning som skulle kunna passa just dig.

förlängd joystick eloflex elrullstol

Förlängd joystick

har du extra långa armar och därmed problem med att din joystick kommer för nära kroppen? Då är det här den perfekta anpassningen för dig. En förlängning till joystick-fästet innebär att joysticken och styrspaken hamnar ca 80 mm längre fram och du får därmed en skönare körställning.

Kilkudde

Det finns användare som upplever att de glider ur sin elrullstol och som har svårt att sitta kvar i en skön position. Då kan en specialanpassad kilkudde vara lösningen. Den är också bra för den med långa ben som har svårt att få stöd under låren med hjälp av originaldynan.

Större armstöd

Vid flera tillfällen har Bil & Marintextil modifierat och anpassat armstöden på Eloflex. De har förlängts, flyttats fram eller som på bilden gjorts större. Allt för att anpassa komforten efter den specifika individens önskemål.